Lokum paşa tatlısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?
Damaklarda iz bırakan bir lezzet olan lokum paşa tatlısı, nefis muhallebisi ve şerbetiyle klasik tatlılardan sıyrılıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu enfes tatlı, misafirlerinize sunabileceğiniz şık bir alternatif olarak öne çıkıyor.
Lokum Paşa Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)
Yapılışı:
- Öncelikle, bir tencereye toz şeker ve suyu alarak şerbetini hazırlayın. Kaynayınca altını kapatıp soğumaya bırakın.
- Başka bir tencerede süt, un ve kakaoyu iyice çırpın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Muhallebi ocaktan alınınca içine vanilyayı ekleyip karıştırın ve soğuması için kenara alın.
- Krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
- Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip mikserle iyice çırpın.
- Hazırladığınız şerbeti, küçük bir kase veya tepsiye dökün.
- Muhallebili karışımdan kaşıkla parçalar alıp şerbete batırarak çıkarın ve servis tabağına dizin.
- Üzerini Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin.
- Bu tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Şerbetin soğuk, muhallebinin ise ılık olması tatlı için idealdir. Dilerseniz şerbetin içine birkaç damla gül suyu ekleyerek farklı bir aroma katabilirsiniz.
|