Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Kakaolu Sarma Lokum

Kakaolu Sarma Lokum

Kakaolu sarma lokum, birçok kişi tarafından bilinen tatlılardan biridir. Ülkemizde bulunan lokum türlerinden biri olan bu lokumun farkı evlerde de yapılabilmesidir. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen ve insanlar tarafından sevilen bu lokumu sizlerde evlerinizde yaparak ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki kakaolu sarma lokumun yapılışı sırasında oldukça çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Bu nedenle eğer kakaolu sarma lokumu yapmaya karar verdiyseniz baya bir malzeme gerekeceğini unutmamalısınız. Bu lokumun yapılışı malzeme çeşitliliğinin yanı sıra uğraştırıcıdır. Bu nedenle planlarınızı ona göre yaparak lokumun yapılışı için daha fazla zaman ayarlamanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Kakaolu sarma lokumun lezzeti diğer hiçbir tatlı ile kıyaslanamayacak derecede güzeldir. İçerisindeki malzeme çeşitliliği ile insan vücudunun ihtiyaç duymuş olduğu birçok enerjiyi barındıran kakaolu sarma lokum aslında herkes tarafından tüketilmelidir. Özellikle kış aylarında bu lokum sayesinde birçok hastalıktan çok rahat bir şekilde korunabilirsiniz. Şimdi gerekli olan malzemelerden bahsederek kakaolu sarma lokum yapılışına geçebiliriz. Yapılış aşamasında geçmeden önce belirtmek isterim ki söyleyeceğimiz malzemeleri tam olarak kullanmanız lezzet açısından çok daha iyi olacaktır.

Kek malzemeleri

  • İki adet yumurta ve yarım su bardağı toz şeker,
  • Yarım paket kabartma tozu ve bir paket vanilya,
  • Üç çorba kaşığı su ve iki çorba kaşığı un

Krema malzemeleri

  • Bir su bardağı süt ve bir çorba kaşığı tam dolu un,
  • Üç çorba kaşığı toz şeker,
  • Bir paket vanilya,
  • Bir poşet köpürmüş krem şanti

Islatmak için malzemeler

  • Bir su bardağı kadar süt,
  • Bir miktar Hindistan cevizi
Yapılış Aşamaları Nelerdir?

Öncelikle bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kıralım ve içerisine toz şekeri ekleyelim. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra mikser ile yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar bir süre iyice karıştırarak iyice köpürmesini sağlayalım. Şeker tam olarak eridikten sonra işlemin tamamlandığını anlayabiliriz. Biz çırparken köpürdükten sonra içerisine suyu dökerek bu karışımın üzerine de İki çorba kaşığı unu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Şimdi sıra vanilya ve tozunda. Bu iki malzemeyi de ekledikten sonra tekrar çırpmaya devam ediyoruz. İşte bu işlemlerle kekin harcını yapmış oluyoruz. Şimdi bir fırın tepsisi elde ederek içerisine yağlı kâğıt kapatalım. Bu tepsinin dibini iyice sıvı yağ ile yağlayalım. Bu yağ margarin ya da tereyağı da olabilir. Şimdi hazırlamış olduğumuz kek harcını tepsisine dökelim ve üzerini iyice düzeltelim. Bu harcı 190 derecelik fırında yaklaşık on dakika kadar pişirerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Kek tamamen piştikten sonra bu keki soğumaya bırakın ve ikinci işleme geçin. İkinci işlemde kremasını hazırlayalım. Bir kap içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar sütü ekleyin ve içerisine un, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Bu karışımı ocağa koyarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Tam olarak koyulaştıktan sonra içerisine iki çorba kaşığı köpürmüş krem şanti ekleyelim ve mikserle çırpalım.

Bu aşamada ise artık soğumuş olan keki uzunlamasına dört şerit olacak şekilde keselim ve üzerine krem şanti ile yapmış olduğumuz karışımı dökelim. Şimdi yağlı kâğıttan tutarak uzun tarafından ikiye katlayalım ve yağı kâğıt bitmeden katladığımız yerin bitiminden keselim. Kestiğimiz her parçayı tabaklara koyalım. Bir kâseye Hindistan cevizini bir kâseye de sütü koyalım ve kestiğimiz kekleri önce süte sonra Hindistan cevizine batıralım. Böylece kakaolu sarma lokum hazırdır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 09:32:26
Kakaolu Sarma Lokum ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Kakaolu Sarma Lokum Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Kakaolu Sarma Lokum"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Lokum Kaç Kalori?
Lokum Kaç Kalori?
Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir adet lokum, 38 kaloridir. 2 adet orta büyüklükte standart lokum 1,5 meyvenin kalorisine sahiptir.Bes...
Kuş Lokumu
Kuş Lokumu
Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölüm...
Lokum Çeşitleri
Lokum Çeşitleri
Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit başka bir...
Muhallebili Lokum Tarifi
Muhallebili Lokum Tarifi
Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek ...
Lokum Nasıl Yapılır
Lokum Nasıl Yapılır
Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak kaynatılır. Bir kabın içinde sitrik asit az suyla birlikte çözdürülür. Kalan su ile nişasta e...
Hindistan Cevizli Lokum
Hindistan Cevizli Lokum
Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin en büyük a...
Lokum
Lokum
Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağ...
Aşk Lokumu
Aşk Lokumu
Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağızları taçlandıran bir tatlı türü olmaktadır. Yaşlısından gencine kadar herkesin damak tadına u...
Kaymaklı Lokum
Kaymaklı Lokum
Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. Lokum, 15. Asırdan itibaren Anadolu'da yapılmaya başlanmıştır. Bugün dünya çapında Türk lokumu çok ...
Evde Lokum Yapımı
Evde Lokum Yapımı
Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketilmiştir. Genellikle dışarıdan satın alarak tükettiğiniz be lezzetli tatlı türünü evde yapmayı ...
Haşhaşlı Lokum
Haşhaşlı Lokum
Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayran bırakır. Çayın yanında bir başka olur. Haşhaşlı lokum tarifini evlerinizde kolaylıkla hazırlaya...
Paşa Lokumu
Paşa Lokumu
Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir tatlıdır. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz birçok güzel bir tatlıdır. İçinde bulunan sü...

 

Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Hindistan Cevizli Lokum
Lokum
Aşk Lokumu
Kaymaklı Lokum
Evde Lokum Yapımı
Haşhaşlı Lokum
Paşa Lokumu
Gül Lokumu
Fındıklı Lokum
Lokum Tatlısı
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Sadrazam Lokumu
Saray Lokumu
Fıstıklı Lokum
Şehzade Lokumu
Kakaolu Sarma Lokum
Sultan Lokumu
Prenses Lokumu
Çikolatalı Lokum
Lokumlu Bisküvi
Ispanaklı Lokum Kek
İrmikli Lokum
Cevizli Lokum
Lokumlu Baklava
Lokum Kek
Popüler İçerik
Gül Lokumu
Gül Lokumu
Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisind...
Fındıklı Lokum
Fındıklı Lokum
Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish D...
Lokum Tatlısı
Lokum Tatlısı
Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetle...
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belkide en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum ç...
Sadrazam Lokumu
Sadrazam Lokumu
Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocukl...
Saray Lokumu
Saray Lokumu
Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! Bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
lokum imalatı eğitimi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024