Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin en büyük arzuları arasında evde ailecek geçilen vakitlerdir. Bundan dolayı, Hindistan cevizli lokum ile hem hafif hem de sağlıklı bir şekilde ailenizle birlikte tüketebileceğiniz ürünlerin başında yer almaktadır. Günümüzde artan hazır gıdalar ile birçok kronik hastalıklar ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bundan dolayı, nerede ve hangi şartlar altında üretilen hazır gıdaların yerine sizde kendiniz evinizde bu ürünlerden daha lezzetli ve güvenli bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Hindistan cevizli lokum için gerekli malzemeler ve hazırlanışını sizler için açıklayacak olursak;

Hindistan Cevizli Lokum İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 Litre kadar tam yağlı süt,
  • 300 gr. Toz şeker,
  • 150 gr margarin,
  • 1 su bardağı kadar un,
  • Yarım kavanoz kadar Hindistan cevizi,
  • 250 gr. Kadar Antep fıstığı.

Hindistan Cevizli Lokum Nasıl Yapılır?


Hindistan cevizli lokum hazırlanışı için ilk olarak birer tava alarak içine ilk olarak margarini atınız ve ardından kızarmaya başladıktan sonra içine unu da ekleyerek unu iyice kavurunuz. Ardından süt ve şekeri de ekleyerek kıvamı oluşana kadar iyice pişirin. Ardından pişirilmesi gerçekleştikten sonra 15 dakikaya kadar iyice çırpınız. Sonrasında tavayı bir kenara alarak, altı düz ve kare şeklinde olan fırın tepsisini alarak içine tüm Hindistan cevizini seriniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken husus tepsinin dibinde Hindistan cevizi olmayan bir alan olmasın ve iyice seriniz. Ardından hazırlamış olduğunuz un ve şekerden oluşturmuş olduğunuz karışımı üstüne dökerek seriniz. Çorba kaşığının arka kısmından destek alarak düz bir şekilde tepsiye serebilirsiniz ve isteğe bağlı olarak krem şanti ile süt karışımı da üstüne dökebilirsiniz. Tabi ki bu sizin isteğinize bağlıdır. Son olarak hazırlamış olduğunuz karışımı bir Gece kalacak şekilde buz dolabında bekletmelisiniz. Sizde bu arada Antep fıstıklarınızı çekerek bir köşede hazırda bulunmasını sağlayabilirsiniz ve en son olarak bir gün dolapta kalan karışımı alarak bıçak yardımıyla ufak şeritler halinde düz bir şekilde boydan boya kadar çiziniz ve birbirinden ayrıştırmış olduğunuz dilimleri bir ucundan başlayarak rulo gibi dolayarak her bir parçayı ters yatırarak üstüne çekmiş olduğunuz Antep fıstıkları üstüne serpiştirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 02:19:04
Hindistan Cevizli Lokum ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hindistan Cevizli Lokum Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizli Lokum"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Lokum Kaç Kalori?
Lokum Kaç Kalori?
Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir adet lokum, 38 kaloridir. 2 adet orta büyüklükte standart lokum 1,5 meyvenin kalorisine sahiptir.Bes...
Kuş Lokumu
Kuş Lokumu
Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölüm...
Lokum Çeşitleri
Lokum Çeşitleri
Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit başka bir...
Muhallebili Lokum Tarifi
Muhallebili Lokum Tarifi
Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek ...
Lokum Nasıl Yapılır
Lokum Nasıl Yapılır
Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak kaynatılır. Bir kabın içinde sitrik asit az suyla birlikte çözdürülür. Kalan su ile nişasta e...
Lokum
Lokum
Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağ...
Aşk Lokumu
Aşk Lokumu
Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağızları taçlandıran bir tatlı türü olmaktadır. Yaşlısından gencine kadar herkesin damak tadına u...
Kaymaklı Lokum
Kaymaklı Lokum
Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. Lokum, 15. Asırdan itibaren Anadolu'da yapılmaya başlanmıştır. Bugün dünya çapında Türk lokumu çok ...
Evde Lokum Yapımı
Evde Lokum Yapımı
Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketilmiştir. Genellikle dışarıdan satın alarak tükettiğiniz be lezzetli tatlı türünü evde yapmayı ...
Haşhaşlı Lokum
Haşhaşlı Lokum
Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayran bırakır. Çayın yanında bir başka olur. Haşhaşlı lokum tarifini evlerinizde kolaylıkla hazırlaya...
Paşa Lokumu
Paşa Lokumu
Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir tatlıdır. Misafirlerinize de ikram edebileceğiniz birçok güzel bir tatlıdır. İçinde bulunan sü...
Gül Lokumu
Gül Lokumu
Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınlaşan gül lokumu bayramlarda ve özel günlerde ikram yapılan mükemmel bir ikram şekeridir. Gül ...

 

Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Hindistan Cevizli Lokum
Lokum
Aşk Lokumu
Kaymaklı Lokum
Evde Lokum Yapımı
Haşhaşlı Lokum
Paşa Lokumu
Gül Lokumu
Fındıklı Lokum
Lokum Tatlısı
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Sadrazam Lokumu
Saray Lokumu
Fıstıklı Lokum
Şehzade Lokumu
Kakaolu Sarma Lokum
Sultan Lokumu
Prenses Lokumu
Çikolatalı Lokum
Lokumlu Bisküvi
Ispanaklı Lokum Kek
İrmikli Lokum
Cevizli Lokum
Lokumlu Baklava
Lokum Kek
Popüler İçerik
Fındıklı Lokum
Fındıklı Lokum
Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish D...
Lokum Tatlısı
Lokum Tatlısı
Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetle...
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Krem Şantili Lokumlu Kurabiye
Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belkide en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum ç...
Sadrazam Lokumu
Sadrazam Lokumu
Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocukl...
Saray Lokumu
Saray Lokumu
Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! Bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü ...
Fıstıklı Lokum
Fıstıklı Lokum
Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
lokum imalatı eğitimi
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024