Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumlu Kurabiye

Gül lokumlu kurabiyeler, bir fincan kahvenin veya bir bardak çayın yanında harika bir lezzet sunar. Bu eşsiz kurabiyeler, Osmanlı saray mutfağının önemli bir parçasıydı. Günümüzde ise, yeni doğum yapmış annelere süt olması için ve misafirlere ikram edilmek üzere sıklıkla yapılmaktadır. Bazı bölgelerimizde, göz aydınlığına gelen misafirlere gül lokumlu kurabiye ikram etmek gelenek haline gelmiştir.

Evimizde de bu kurabiyeyi 3-4 günde bir yaparız çünkü eşim ve çocuklarım lokumu çok severler. Kurabiyenin içine girdiğinde gül kokusu ve ağızda dağılması, lezzetiyle kendine hayran bırakır. Ben de gül lokumlu kurabiye duyunca gözlerim parlar, çünkü çok seviyorum. Bu tarifi denemelisiniz; gül kokulu lokumla yapacağınız bu güzel kurabiyeler ile herkesi hayran bırakacaksınız.

Gül lokumlu kurabiye yapımı oldukça kolaydır. Aniden habersiz bir misafiriniz geldiğinde çayın yanına çabucak yapabilirsiniz. Şimdi mutfağa girip bu lezzetine ve kokusuna doyum olmayan kurabiyeyi yapalım.

Gül Lokumlu Kurabiye Malzemeleri

  • 125 gr oda ısısında yumuşamış margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • Gül lokumu (kurabiyelerin içine yetecek kadar)

Gül Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Gül lokumlu kurabiyelerimizi yapmak için ilk olarak fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Kurabiyeleri yapmak için geniş bir kap alın ve içine yumuşamış margarini ve pudra şekerini ekleyin. Elinizle iyice karıştırarak birbirine yedirin. Ardından yumurtayı ve sütü ilave edin. Üzerine unu eleyin ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvamda bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz.

Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde, mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle içli köfte açar gibi açın ve içine gül lokumu koyup ağzını kapatın. Lokumlar küçükse bir tane, büyükse ikiye bölerek kullanabilirsiniz. Fırın tepsinizin içine yağlı kâğıt serin ve gül lokumlu kurabiyeleri aralıklı bir şekilde dizin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

Kurabiyelerin yapımı bitince tepsiyi fırına verin ve 15-18 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında çok dikkatli olun; kurabiyelerin kızarmaması gerekir. Kurabiyeler kızarırsa, içinde bulunan lokumlar sertleşir. Bu püf noktasına dikkat etmelisiniz. Gül lokumlu kurabiyeleriniz piştiğinde fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Çikolatalı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Padişah Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Aşk Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Saray Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Saray Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?