Gül Lokumlu Kurabiye Gül lokumlu kurabiyeler, bir fincan kahvenin veya bir bardak çayın yanında harika bir lezzet sunar. Bu eşsiz kurabiyeler, Osmanlı saray mutfağının önemli bir parçasıydı. Günümüzde ise, yeni doğum yapmış annelere süt olması için ve misafirlere ikram edilmek üzere sıklıkla yapılmaktadır. Bazı bölgelerimizde, göz aydınlığına gelen misafirlere gül lokumlu kurabiye ikram etmek gelenek haline gelmiştir. Evimizde de bu kurabiyeyi 3-4 günde bir yaparız çünkü eşim ve çocuklarım lokumu çok severler. Kurabiyenin içine girdiğinde gül kokusu ve ağızda dağılması, lezzetiyle kendine hayran bırakır. Ben de gül lokumlu kurabiye duyunca gözlerim parlar, çünkü çok seviyorum. Bu tarifi denemelisiniz; gül kokulu lokumla yapacağınız bu güzel kurabiyeler ile herkesi hayran bırakacaksınız. Gül lokumlu kurabiye yapımı oldukça kolaydır. Aniden habersiz bir misafiriniz geldiğinde çayın yanına çabucak yapabilirsiniz. Şimdi mutfağa girip bu lezzetine ve kokusuna doyum olmayan kurabiyeyi yapalım. Gül Lokumlu Kurabiye Malzemeleri
Gül Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır? Gül lokumlu kurabiyelerimizi yapmak için ilk olarak fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Kurabiyeleri yapmak için geniş bir kap alın ve içine yumuşamış margarini ve pudra şekerini ekleyin. Elinizle iyice karıştırarak birbirine yedirin. Ardından yumurtayı ve sütü ilave edin. Üzerine unu eleyin ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvamda bir kurabiye hamuru elde etmelisiniz. Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde, mandalinadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Elinizle içli köfte açar gibi açın ve içine gül lokumu koyup ağzını kapatın. Lokumlar küçükse bir tane, büyükse ikiye bölerek kullanabilirsiniz. Fırın tepsinizin içine yağlı kâğıt serin ve gül lokumlu kurabiyeleri aralıklı bir şekilde dizin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin. Kurabiyelerin yapımı bitince tepsiyi fırına verin ve 15-18 dakika kadar pişirin. Pişme esnasında çok dikkatli olun; kurabiyelerin kızarmaması gerekir. Kurabiyeler kızarırsa, içinde bulunan lokumlar sertleşir. Bu püf noktasına dikkat etmelisiniz. Gül lokumlu kurabiyeleriniz piştiğinde fırından çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın. Afiyet olsun. |