Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumlu Kurabiye, Gül lokumlu kurabiyeler bir fincan kahvenin yanında veya bir bardak çay yanında süper gider. Gül lokumlu kurabiye eskiden Osmanlı saraylarında yapılırdı. Günümüzde bu kurabiyeyi yeni doğum yapmış bayanlara süt olsun ve gelenlere ikram etmek için çok yapılır. Ülkemizin bazı yörelerinde adet haline gelmiştir göz aydınına gelenlere gül lokumlu kurabiye vermek. Doğrusu bizim evde de 3-4 günde bir yaparım eşim çocuklarım lokumu çok severler bir de kurabiyenin içine girdiğinde o gül kokusu, ağızda dağılması, lezzeti olunca hiç dayanamazlar. Benim de gül lokumlu kurabiye duyunca gözlerim açılır çok seviyorum. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz gül kokulu lokumla yapacağınız bu güzel kurabiyeler ile herkesi hayran bırakacaksınız. Gül lokumlu kurabiye yapımı da çok kolaydır aniden habersiz bir misafiriniz geldiğinde çayın yanına çabucak yapabilirsiniz. Şimdi mutfağa girip bu lezzetine, kokusuna doyum olmayan kurabiyeyi yapalım.

Gül Lokumlu Kurabiye Malzemeleri
  • 125 gr oda ısısında yumuşamış margarin.
  • 1 su bardağı pudra şekeri.
  • 3,5 su bardağı un.
  • 1 paket kabartma tozu.
  • 1 yumurta.
  • 1 kahve fincanı süt.
  • Gül lokum kurabiyelerin içine yetecek kadar.
Gül Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Gül lokumlu kurabiyelerimizi yapmak için ilk yapacağımız fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım. Kurabiyeleri yapmak için bir geniş kabı alın içine yumuşamış margarini ve pudra şekerini alın elinizle iyice mıncıklayıp birbirine katın. Ardında yumurtayı, sütü ilave edip üzerine unu eleyin ve kabartma tozunu ilave edip yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayacak kıvamda bir kurabiye hamuru yapıyoruz. Kurabiye hamuru kıvamına geldiğinde çok büyük olmayacak mandalinadan az küçük olmalı. Kurabiye hamurundan koparıp yuvarlayın ve elinizle içli köfte açar gibi açın içine gül lokumlardan koyup ağzını kapatın. Lokumlar küçükse bir tane, büyükse ikiye bölün kullanın. Fırın tepsinizin içine yağlı kâğıt serin ve gül lokumlu kurabiyeleri aralıklı bir şekilde dizin Tüm hamuru bu şekilde yapın dizin. Kurabiyelerin yapımı bitince tepsiyi fırına verin ve 15-18 dakika kadar pişirin pişme esnasında çok dikkatli olun kurabiyelerin kızarmaması gerekir. Kurabiyeler kızartılırsa içinde bulunan lokumlar sertleşir bu püf noktaya dikkat etmelisiniz. Gül lokumlu kurabiyeniz pişti fırında çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve servisinizi yapın.

Afiyet olsun.

Gül Lokumlu Kurabiye Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Lokum Nasıl Yapılır?

Lokum Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Kuş Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Lokum Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Gül Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Baklava Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Lokum Kaç Kalori?dir?

Lokum Kaç Kalori?dir?

Güncel

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Sarma Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Lokum Çeşitleri Nelerdir?

Prenses Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Prenses Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Sadrazam Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Şehzade Lokumu Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Lokum Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Fıstıklı Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Lokumlu Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Lokum Tarifi ve Malzemeleri