Prenses lokumu, aslında her evde çok kolay bir şekilde yapılabilecek lokumlar arasında yer almaktadır. Özellikle görüntüsü itibari ile insanları etkileyen prenses lokumu küçük küçük yapılır ve beyaz bir görüntüsü vardır. Adını bu güzel görünüşünden alan prenses lokumunu sizlerde evlerinizde yaparak çevrenizdeki insanları etkileyebilirsiniz. Bunun için sadece bazı malzemeleri alarak çok kolay bir şekilde bu gibi tatlıları evlerinizde yapabilirsiniz.
Adım adım yapılışından bahsedeceğimiz prenses lokumun yapılışını sizlere en kolay şekilde anlatacağım. Bunun için biraz zamana ihtiyacınız olacaktır. Lokumun yapılışı sırasında adımları doğru takip ederek oluşacak lezzet kayıplarını ya da kıvamsızlık durumlarının önüne geçebilirsiniz. Bu durumun aynı sıra prenses lokumu için küçük kek kapları almanız çok daha güzel bir görünüş elde etmeniz için yeterli olacaktır. Şimdi gerekli olan malzemeleri hazırlayarak bu mükemmel lokumun yapılışına geçebiliriz. Adım adım yapılışından bahsedeceğimiz prenses lokumunu hiç yemek yapmasını bilmeyenler bile çok kolay bir şekilde yapabilir. Bunun için sadece kendinize güvenerek mutfağınızda tarifimi okuyarak işe başlamanız yeterli olacaktır. Prenses lokum içerisinde diğer lokumlar gibi aşırı malzeme çeşidi bulunmamaktadır. Bunun için birçok evde bulunan klasik malzemelerden bu güzel görünümlü ve oldukça lezzet veren lokumları yapabilirsiniz.
- İki su bardağı kadar süt,
- Bir buçuk çay bardağı kadar irmik,
- Bir yemek kaşığı tereyağı,
- Yarım çay bardağının üzerinde toz şeker,
- Üzeri için bir miktar Hindistan cevizi
Prenses Lokumu Nasıl Yapılır?
Adım 1: İlk olarak bir kap içerisine irmiğin tümünü ve malzemelerde bahsettiğimiz kadar sütü ekleyerek bu malzemelerin üzerine toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
Şimdi ocağınızın orta gözüne alarak sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, Kaynamaya başlayınca koyu bir kıvam almaya başlayacaktır ve bu durumda kaynatmaya devam edin. Tam olarak koyulaştıktan sonra üzerine bahsettiğimiz kadar tereyağını koyarak erimesi için iyice karıştırın. Tere yapı eridikten sonra ocağın altını kapatarak yaptığınız karışımın soğumasını bekleyin.
Adım 2: Tam olarak soğuyan karışımdan küçük yumaklar alarak iyice yuvarlayın. Bu arada bir kap içerisine bir miktar Hindistan cevizi koyarak yuvarladığınız küçük lokumları iyice Hindistan cevizine bulayın. Yuvarlanan Hindistan cevizlerinin boyutu standart olarak ceviz büyüklüğünde yapılır. Sizler bu boyutları isteğinize göre büyütüp küçültebilirsiniz. Hindistan cevizine batırılan prenses lokumu servis tabaklarına direk olarak dizilirse daha sonra da şeklinin bozulması önlenmiş olacaktır.
Adım 3: bu aşama ise son aşamadır. Son aşamada yuvarlayarak Hindistan cevizine batırdığımız lokumların tümünü servis tabağı ile buz dolabına atalım ve yaklaşık olarak bir iki saat boyunca dolapta donduralım. Böylece prenses lokumu servise hazırdır. İşte bu kadar basit bir yapılış ile bu lokumun yapılışını sonlandırabiliriz.
Afiyet olsun.