Prenses Lokumu

Prenses lokumu, aslında her evde çok kolay bir şekilde yapılabilecek lokumlar arasında yer almaktadır. Özellikle görüntüsü itibari ile insanları etkileyen prenses lokumu küçük küçük yapılır ve beyaz bir görüntüsü vardır. Adını bu güzel görünüşünden alan prenses lokumunu sizlerde evlerinizde yaparak çevrenizdeki insanları etkileyebilirsiniz. Bunun için sadece bazı malzemeleri alarak çok kolay bir şekilde bu gibi tatlıları evlerinizde yapabilirsiniz.
Adım adım yapılışından bahsedeceğimiz prenses lokumun yapılışını sizlere en kolay şekilde anlatacağım. Bunun için biraz zamana ihtiyacınız olacaktır. Lokumun yapılışı sırasında adımları doğru takip ederek oluşacak lezzet kayıplarını ya da kıvamsızlık durumlarının önüne geçebilirsiniz. Bu durumun aynı sıra prenses lokumu için küçük kek kapları almanız çok daha güzel bir görünüş elde etmeniz için yeterli olacaktır. Şimdi gerekli olan malzemeleri hazırlayarak bu mükemmel lokumun yapılışına geçebiliriz. Adım adım yapılışından bahsedeceğimiz prenses lokumunu hiç yemek yapmasını bilmeyenler bile çok kolay bir şekilde yapabilir. Bunun için sadece kendinize güvenerek mutfağınızda tarifimi okuyarak işe başlamanız yeterli olacaktır. Prenses lokum içerisinde diğer lokumlar gibi aşırı malzeme çeşidi bulunmamaktadır. Bunun için birçok evde bulunan klasik malzemelerden bu güzel görünümlü ve oldukça lezzet veren lokumları yapabilirsiniz.

Malzemeler: (22 adet lokum)

  • İki su bardağı kadar süt,
  • Bir buçuk çay bardağı kadar irmik,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı,
  • Yarım çay bardağının üzerinde toz şeker,
  • Üzeri için bir miktar Hindistan cevizi

Prenses Lokumu Nasıl Yapılır?


Adım 1: İlk olarak bir kap içerisine irmiğin tümünü ve malzemelerde bahsettiğimiz kadar sütü ekleyerek bu malzemelerin üzerine toz şekeri ekleyerek iyice karıştırın.
Şimdi ocağınızın orta gözüne alarak sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın, Kaynamaya başlayınca koyu bir kıvam almaya başlayacaktır ve bu durumda kaynatmaya devam edin. Tam olarak koyulaştıktan sonra üzerine bahsettiğimiz kadar tereyağını koyarak erimesi için iyice karıştırın. Tere yapı eridikten sonra ocağın altını kapatarak yaptığınız karışımın soğumasını bekleyin.

Adım 2: Tam olarak soğuyan karışımdan küçük yumaklar alarak iyice yuvarlayın. Bu arada bir kap içerisine bir miktar Hindistan cevizi koyarak yuvarladığınız küçük lokumları iyice Hindistan cevizine bulayın. Yuvarlanan Hindistan cevizlerinin boyutu standart olarak ceviz büyüklüğünde yapılır. Sizler bu boyutları isteğinize göre büyütüp küçültebilirsiniz. Hindistan cevizine batırılan prenses lokumu servis tabaklarına direk olarak dizilirse daha sonra da şeklinin bozulması önlenmiş olacaktır.

Adım 3: bu aşama ise son aşamadır. Son aşamada yuvarlayarak Hindistan cevizine batırdığımız lokumların tümünü servis tabağı ile buz dolabına atalım ve yaklaşık olarak bir iki saat boyunca dolapta donduralım. Böylece prenses lokumu servise hazırdır. İşte bu kadar basit bir yapılış ile bu lokumun yapılışını sonlandırabiliriz.

Afiyet olsun.
21.01.2024 13:11:59
Prenses Lokumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Prenses Lokumu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Prenses Lokumu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Lokum Kaç Kalori?

Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir ad...
Devamını Oku

Kuş Lokumu

Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı iç...
Devamını Oku

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce...
Devamını Oku

Muhallebili Lokum Tarifi

Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhall...
Devamını Oku

Lokum Nasıl Yapılır

Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak ...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalı...
Devamını Oku

Lokum

Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişa...
Devamını Oku

Aşk Lokumu

Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağız...
Devamını Oku

Kaymaklı Lokum

Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. L...
Devamını Oku

Evde Lokum Yapımı

Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketil...
Devamını Oku

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayr...
Devamını Oku

Paşa Lokumu

Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir t...
Devamını Oku

Gül Lokumu

Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınl...
Devamını Oku

Fındıklı Lokum

Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish Del...
Devamını Oku

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetler, helv...
Devamını Oku

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye

Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belki de en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum çıkması...
Devamını Oku

Sadrazam Lokumu

Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız ...
Devamını Oku

Saray Lokumu

Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü saray...
Devamını Oku

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum ann...
Devamını Oku

Şehzade Lokumu

Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024