Padişah Lokumu

Padişah Lokumu, Osmanlıdan günümüze kadar gelen tatlılardan biridir. Osmanlı da çok güzel bir yemek kültürü vardı. Tabi bu yemek kültürü günümüze kadar gelmiştir. Yemekleri ve hoşafı çok meşhurdu. Bunun yanı sıra tatlıları çok meşhurdu. Tabi tatlılar ve etli yemekler genelde hanedan mensuplarına yapılan özel yemeklerdi. Bunlardan biri de padişah lokumudur.
Osmanlıda ise padişah lokumunun bir diğer adı ise saray sarmasıdır. Adının bu olma nedeni ise saraylar da ve padişahlara yapılıyor olmasıdır.

Evet günümüze kadar gelen bu tatlı çok yapılan tatlılar arasındadır. Birçok evde ve sofralarda yapılır. Tadı oldukça güzel ve lezzetli olan bir tatlıdır. Malzemesi az ve basit olan bu tatlının yapılışı biraz beceri ister. Bu tatlıyı yaptığınız zaman vazgeçemeyeceğiniz tatlılar listesinde olacaktır. Üstelik eve gelen konuklarınıza gönül rahatlığı ile sunacağınız bir tatlıdır. Benim iki çocuğum var ikisi de bu tatlıyı çok seviyor. Üstelik içinde süt ve ceviz olduğu için çocuklar için besleyici de oluyor. Şimdi büyüklü küçüklü herkesin severek tükettiği bu tatlıyı yapmaya başlayalım. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Padişah lokumu tarifi malzemeleri

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi
  • 1 su bardağı ceviz
  • 2 paket krem şanti
  • Krem şantisi için bir su bardağı süt

Padişah Lokumu Nasıl Yapılır?


İlk önce sütü bir tencereye alalım, üzerine şekeri ilave edip ocağa alalım.
Sonra unu da ekleyip çırpma teli ile çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Kıvamına gelince yağını ve vanilyasını ekleyip bir taşıp daha kaynatalım. Muhallebi kıvamını almış olan tatlımızın altını kapatalım. Sonra geniş dikdörtgen bir tepsi alıp Hindistan cevizini her yerine yayalım. Sonra da üzerine tatlımızı dökelim. Her tarafına eşit bir şekilde yayalım. Soğuması için bir kenara alalım. Tatlımız soğurken bizde krem şantimizi hazırlamaya başlayalım.

Krem şantiyi derin bir kabın içerisinde mikser ile çırpalım. Kıvamına gelince soğuyan tatlının üzerine dökelim ve her yerine iyice yayalım. Bu şekilde 10 dakika kadar daha bekletelim. Sonra üzerine cevizleri ufalayıp serpelim. Daha sonra soğuyan tatlı iki parmak kalınlığında kesilir ve rulo yapılır. Rulo yaptığımız padişah lokumları servis tabağına dizilir. İsterseniz üzerini çikolata sos ile süsleyebilirsiniz. Evet lokumumuz hazır afiyet olsun.

Not: İsterseniz padişah lokumunu yaparken içine kakao ekleyerek de yapabilirsiniz.
20.01.2024 03:36:20
Padişah Lokumu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Padişah Lokumu Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Padişah Lokumu"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Lokum Kaç Kalori?

Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir ad...
Devamını Oku

Kuş Lokumu

Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı iç...
Devamını Oku

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce...
Devamını Oku

Muhallebili Lokum Tarifi

Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhall...
Devamını Oku

Lokum Nasıl Yapılır

Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak ...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalı...
Devamını Oku

Lokum

Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişa...
Devamını Oku

Aşk Lokumu

Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağız...
Devamını Oku

Kaymaklı Lokum

Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. L...
Devamını Oku

Evde Lokum Yapımı

Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketil...
Devamını Oku

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayr...
Devamını Oku

Paşa Lokumu

Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir t...
Devamını Oku

Gül Lokumu

Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınl...
Devamını Oku

Fındıklı Lokum

Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish Del...
Devamını Oku

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetler, helv...
Devamını Oku

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye

Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belki de en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum çıkması...
Devamını Oku

Sadrazam Lokumu

Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız ...
Devamını Oku

Saray Lokumu

Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü saray...
Devamını Oku

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum ann...
Devamını Oku

Şehzade Lokumu

Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024