Lokumlu Kurabiye

Lokumlu Kurabiye, kurabiyeler içinde çok fark yaratan farklı bir tariftir. İçinde bir lokum gerçekten ilk başta değişik gelebilir. Özel günlerinize ve davetlerinize yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir kurabiye. İçine sadece lokum değil muhallebili ve farklı harçlar koyup kapatabilirsiniz. Az zahmetle büyük lezzetler ve güzel tabaklar çıkarabilirsiniz.
Altın günlerinde farklı bir tarifle misafirlerinize çeşitli bir sofra çıkarın. İsterseniz hemen tarife geçelim.

Lokumlu Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • Bir paket margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış olması gerek)
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Aldığı kadar un
  • Yarım kilogram sevdiğiniz bir lokum olabilir
  • Üzerine dökmek için pudra şekeri

Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?


Öncelikle kurabiye tarifine başlarken ellerimizi iyice yıkanmalı ve kurulayıp başlayalım inşallah. Öncelikle geniş ve derin bir karıştırma kabı alın ve içine margarin ve pudra şekerini elinizle sürekli olarak yaklaşık 5-6 dakika kadar iyice yoğurun ve krema haline getirin. Margarin ve pudra şekeri krema haline geldikten sonra üzerine sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra geniş bir kaba ince delikli bir süzgeç yardımıyla unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Bu işlem lokumlu kurabiye hamurunun daha fazla kabarmasını sağlamak için yapılır.
Eleyip bitirdikten sonra hazırladığınız hamur harcına katıp iyice karıştırın ve yoğurun. Lokumlu kurabiye hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun eğer hamur hala elinize yapışıyorsa tekrar un ilave edebilirsiniz. Elinize yapışmayı bırakana kadar un ilavesi yapın.

Kurabiye hamuruna unu yavaş yavaş ilave edelim ki kıvamını rahatça ayarlayabilelim. Hamurumuz gereken kıvama geldikten sonra toparlayın ve içinden ceviz büyüklüğünde küçük küçük parçalar halinde koparın. Sonra hamuru elimizin ortasında yuvarlayın ve isterseniz elinizde istediğiniz de bir düz tabanlı bir tabaktan yardım alarak çok fazla ince olmayacak şekilde açın eğer elinize yapışıyorsa az daha un serperek rahatça açmanız mümkün. Hamuru açtıktan sonra içine hangi lokum çeşidini seçtiyseniz koyun ve uçlarını bir araya getirip güzelce kapatarak yuvarlayın. İsterseniz karışık şekillerde de yapabilirsiniz. Bu işlemi kurabiye hamuru bitene kadar devam edin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirin. Fırın ayarları değişebileceği için siz kurabiyelere göre ayarlayabilirsiniz. Üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde yani biraz pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkarın. Lokumlu kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tezgâhın üzerine alıp biraz soğumaya bırakın ve sonra servis tabağına alın. Lokumlu kurabiye tarifini hazır. Soğuyan lokumlu kurabiyelerin üzerine pudra şekerini bir süzgeç yardımıyla serperek servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
21.01.2024 16:32:05
Lokumlu Kurabiye ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Lokumlu Kurabiye Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Lokumlu Kurabiye"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Lokum Kaç Kalori?

Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir ad...
Devamını Oku

Kuş Lokumu

Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı iç...
Devamını Oku

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce...
Devamını Oku

Muhallebili Lokum Tarifi

Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhall...
Devamını Oku

Lokum Nasıl Yapılır

Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak ...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalı...
Devamını Oku

Lokum

Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişa...
Devamını Oku

Aşk Lokumu

Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağız...
Devamını Oku

Kaymaklı Lokum

Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. L...
Devamını Oku

Evde Lokum Yapımı

Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketil...
Devamını Oku

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayr...
Devamını Oku

Paşa Lokumu

Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir t...
Devamını Oku

Gül Lokumu

Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınl...
Devamını Oku

Fındıklı Lokum

Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish Del...
Devamını Oku

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetler, helv...
Devamını Oku

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye

Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belki de en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum çıkması...
Devamını Oku

Sadrazam Lokumu

Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız ...
Devamını Oku

Saray Lokumu

Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü saray...
Devamını Oku

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum ann...
Devamını Oku

Şehzade Lokumu

Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024