Ispanaklı Lokum Kek


Ispanaklı lokum kek, Ispanakla yapılan her şey çok sağlıklı oluyor. Ispanak salatalara ve çorbalara katılabiliyor ve yemeği de yapılıyor. Keklere, böreklere, pastalarda kullanılıyor ve ıspanaklı lokum kek de yapılır. Vücuda dayanıklığını artırıyor. Zihni kuvvetlendiriyor. Yaşlılığa bağlı görme güçlüklerini gideriyor Ayriyeten cilt bakımı için bile kullanılıyor.
Sivilcelere karşıda yararlı oluyor. Ispanaklı lokum kek hem salıklı hem de görsellik yönünden çok güzel bir kektir. Misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir kektir. Misafirlerinde çok beğeneceği bir kek çesididir. Ispanakta A, C ve B vitamini vardır. Çocuklara da çok faydalıdır. Protein bakımından oldukça zengindir.

Ispanaklı lokum kekin malzemeleri

  • 4 yumurta (Yumurtalar büyükse 3 yumurta)
  • 4 klasik kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4 fincan un (Eğer hamur cıvık olursa biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1su bardağı ıspanak püresi
  • 2 fincan su

Arası için malzemeler

  • 1 paket sade krem şanti
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Ispanaklı lokum kekin nasıl yapılır?


Öncelikle 1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyalım. Hafif haşlayalım. Bu haşlanan ve yumuşayan ıspanakların suyunu sıkalım ve sonra robottan geçirip püre yapalım. Yumurtaları karıştırma kabına alalım ve iyice çırpalım.
Sonra şekeri ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştıralım. Unu eleyelim. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştıralım. Sonra dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Sonra üzerine hazırladığımız ıspanaklı kekin hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış fırını 170 derecede pişirelim. Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan yani sertleşmeden fırından alalım. Ispanaklı kek pişince hemen fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım. Sonra kerem şantiyi sütle çırpalım, hazırlayalım ve dolapta soğumasını bekleyelim. Krem şanti soğuyup krema kıvamını alınca ıspanaklı kekin üstüne dökelim ve spatula yardımı ile üstünü düzeltelim. Sonra Hindistan cevizini krem şantinin üzerine dökelim. Bunları yaptıktan sonra bıçak yardımıyla keki önce boyuna şeritler keselim. Eğer ince olmasını isterseniz iki parmak kalınlığında boyuna kesip, enine doğru iki parçaya kesebilirsiniz. Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz keki daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz. Sonra enine doğru kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 13:39:57
Ispanaklı Lokum Kek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ispanaklı Lokum Kek Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ispanaklı Lokum Kek"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Lokum Kaç Kalori?

Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir ad...
Devamını Oku

Kuş Lokumu

Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı iç...
Devamını Oku

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce...
Devamını Oku

Muhallebili Lokum Tarifi

Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhall...
Devamını Oku

Lokum Nasıl Yapılır

Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak ...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalı...
Devamını Oku

Lokum

Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişa...
Devamını Oku

Aşk Lokumu

Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağız...
Devamını Oku

Kaymaklı Lokum

Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. L...
Devamını Oku

Evde Lokum Yapımı

Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketil...
Devamını Oku

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayr...
Devamını Oku

Paşa Lokumu

Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir t...
Devamını Oku

Gül Lokumu

Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınl...
Devamını Oku

Fındıklı Lokum

Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish Del...
Devamını Oku

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetler, helv...
Devamını Oku

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye

Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belki de en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum çıkması...
Devamını Oku

Sadrazam Lokumu

Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız ...
Devamını Oku

Saray Lokumu

Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü saray...
Devamını Oku

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum ann...
Devamını Oku

Şehzade Lokumu

Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024