Hindistan Cevizli Lokum
Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin en büyük arzuları arasında evde ailecek geçilen vakitlerdir. Bundan dolayı, Hindistan cevizli lokum ile hem hafif hem de sağlıklı bir şekilde ailenizle birlikte tüketebileceğiniz ürünlerin başında yer almaktadır.
Günümüzde artan hazır gıdalar ile birçok kronik hastalıklar ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bundan dolayı, nerede ve hangi şartlar altında üretilen hazır gıdaların yerine sizde kendiniz evinizde bu ürünlerden daha lezzetli ve güvenli bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Hindistan cevizli lokum için gerekli malzemeler ve hazırlanışını sizler için açıklayacak olursak;
Hindistan Cevizli Lokum İçin Gerekli Malzemeleri- 1 Litre kadar tam yağlı süt,
- 300 gr. Toz şeker,
- 150 gr margarin,
- 1 su bardağı kadar un,
- Yarım kavanoz kadar Hindistan cevizi,
- 250 gr. Kadar Antep fıstığı.
Hindistan Cevizli Lokum Nasıl Yapılır?
Hindistan cevizli lokum hazırlanışı için ilk olarak birer tava alarak içine ilk olarak margarini atınız ve ardından kızarmaya başladıktan sonra içine unu da ekleyerek unu iyice kavurunuz. Ardından süt ve şekeri de ekleyerek kıvamı oluşana kadar iyice pişirin. Ardından pişirilmesi gerçekleştikten sonra 15 dakikaya kadar iyice çırpınız.
Sonrasında tavayı bir kenara alarak, altı düz ve kare şeklinde olan fırın tepsisini alarak içine tüm Hindistan cevizini seriniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken husus tepsinin dibinde Hindistan cevizi olmayan bir alan olmasın ve iyice seriniz. Ardından hazırlamış olduğunuz un ve şekerden oluşturmuş olduğunuz karışımı üstüne dökerek seriniz. Çorba kaşığının arka kısmından destek alarak düz bir şekilde tepsiye serebilirsiniz ve isteğe bağlı olarak krem şanti ile süt karışımı da üstüne dökebilirsiniz. Tabi ki bu sizin isteğinize bağlıdır. Son olarak hazırlamış olduğunuz karışımı bir Gece kalacak şekilde buz dolabında bekletmelisiniz. Sizde bu arada Antep fıstıklarınızı çekerek bir köşede hazırda bulunmasını sağlayabilirsiniz ve en son olarak bir gün dolapta kalan karışımı alarak bıçak yardımıyla ufak şeritler halinde düz bir şekilde boydan boya kadar çiziniz ve birbirinden ayrıştırmış olduğunuz dilimleri bir ucundan başlayarak rulo gibi dolayarak her bir parçayı ters yatırarak üstüne çekmiş olduğunuz Antep fıstıkları üstüne serpiştirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 02:19:04
Hindistan Cevizli Lokum ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|
0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizli Lokum"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
|
|