Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalışma temposuna bağlı olarak artan stres ve gerginliklerden kaynaklı olarak herkesin en büyük arzuları arasında evde ailecek geçilen vakitlerdir. Bundan dolayı, Hindistan cevizli lokum ile hem hafif hem de sağlıklı bir şekilde ailenizle birlikte tüketebileceğiniz ürünlerin başında yer almaktadır.
Günümüzde artan hazır gıdalar ile birçok kronik hastalıklar ile karşı karşıya kalınmaktadır. Bundan dolayı, nerede ve hangi şartlar altında üretilen hazır gıdaların yerine sizde kendiniz evinizde bu ürünlerden daha lezzetli ve güvenli bir şekilde hazırlayabileceksiniz. Hindistan cevizli lokum için gerekli malzemeler ve hazırlanışını sizler için açıklayacak olursak;

Hindistan Cevizli Lokum İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 Litre kadar tam yağlı süt,
  • 300 gr. Toz şeker,
  • 150 gr margarin,
  • 1 su bardağı kadar un,
  • Yarım kavanoz kadar Hindistan cevizi,
  • 250 gr. Kadar Antep fıstığı.

Hindistan Cevizli Lokum Nasıl Yapılır?


Hindistan cevizli lokum hazırlanışı için ilk olarak birer tava alarak içine ilk olarak margarini atınız ve ardından kızarmaya başladıktan sonra içine unu da ekleyerek unu iyice kavurunuz. Ardından süt ve şekeri de ekleyerek kıvamı oluşana kadar iyice pişirin. Ardından pişirilmesi gerçekleştikten sonra 15 dakikaya kadar iyice çırpınız.
Sonrasında tavayı bir kenara alarak, altı düz ve kare şeklinde olan fırın tepsisini alarak içine tüm Hindistan cevizini seriniz. Yalnız burada dikkat etmeniz gereken husus tepsinin dibinde Hindistan cevizi olmayan bir alan olmasın ve iyice seriniz. Ardından hazırlamış olduğunuz un ve şekerden oluşturmuş olduğunuz karışımı üstüne dökerek seriniz. Çorba kaşığının arka kısmından destek alarak düz bir şekilde tepsiye serebilirsiniz ve isteğe bağlı olarak krem şanti ile süt karışımı da üstüne dökebilirsiniz. Tabi ki bu sizin isteğinize bağlıdır. Son olarak hazırlamış olduğunuz karışımı bir Gece kalacak şekilde buz dolabında bekletmelisiniz. Sizde bu arada Antep fıstıklarınızı çekerek bir köşede hazırda bulunmasını sağlayabilirsiniz ve en son olarak bir gün dolapta kalan karışımı alarak bıçak yardımıyla ufak şeritler halinde düz bir şekilde boydan boya kadar çiziniz ve birbirinden ayrıştırmış olduğunuz dilimleri bir ucundan başlayarak rulo gibi dolayarak her bir parçayı ters yatırarak üstüne çekmiş olduğunuz Antep fıstıkları üstüne serpiştirerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
20.01.2024 02:19:04
Hindistan Cevizli Lokum ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Hindistan Cevizli Lokum Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Hindistan Cevizli Lokum"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Lokum Kaç Kalori?

Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir ad...
Devamını Oku

Kuş Lokumu

Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı iç...
Devamını Oku

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce...
Devamını Oku

Muhallebili Lokum Tarifi

Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhall...
Devamını Oku

Lokum Nasıl Yapılır

Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak ...
Devamını Oku

Lokum

Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişa...
Devamını Oku

Aşk Lokumu

Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağız...
Devamını Oku

Kaymaklı Lokum

Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. L...
Devamını Oku

Evde Lokum Yapımı

Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketil...
Devamını Oku

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayr...
Devamını Oku

Paşa Lokumu

Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir t...
Devamını Oku

Gül Lokumu

Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınl...
Devamını Oku

Fındıklı Lokum

Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish Del...
Devamını Oku

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetler, helv...
Devamını Oku

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye

Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belki de en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum çıkması...
Devamını Oku

Sadrazam Lokumu

Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız ...
Devamını Oku

Saray Lokumu

Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü saray...
Devamını Oku

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum ann...
Devamını Oku

Şehzade Lokumu

Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, ...
Devamını Oku

Kakaolu Sarma Lokum

Kakaolu sarma lokum, birçok kişi tarafından bilinen tatlılardan biridir. Ülkemizde bulunan lokum türlerinden biri olan bu lokumun farkı evlerde de yapılabilm...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024