Fındıklı Lokum

Fındıklı lokum, ülkemiz denilence akla iştirak eden lezzetlerden birisidir. Türk lokumunun lezzeti dünyaca ünlüdür ve bizzat ismiyle anılır. Turkish Delight Lokumun tarihçesi birtakım kaynaklara yönelik 15. Asra birtakım kaynaklara göreyse 18. Asra dayanmaktadır. Fakat malum bir hakikat lokumu bütün dünya çapında tanınmış eden arkadaşımızın Ali Muhittin Hacı Bekir olduğudur.
İyi bir lokum görünüşünden belirli olabilir. İyi bir lokum verildiği tarzı korumaktadır. Lokum elastiki olmalı ve üst kısmına bastırılsa da eskiyen biçimini almalıdır. Narin ve ağızda kayarak yenmelidir. Tarifimize gelince çok basit bir tarif olduğundan ötürü çok severek yaptığım bir tariftir bu. Çok çeşitli olarak isimlendirildiğini gördüm bundan önce. Ama ben prenseslere layık bir lezzete sahip meydana geldiği amaçlı Fındıklı lokum demeyi seçim ettim. Tecrübe fırsatınız olursa ne demek istediğimi daha sıkı anlayacağınızdan eminim. Fındıklı lokum hem bir lezzet hem bir de estetik açıdan çok sıkı bir tatlı. Benzer sürede çok pratik.

Gerekli gereken malzemeler


Malzemeler:
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 4, 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1, 5 su bardağı şeker
  • 15 - 20 tane kırılmış fındık ya da ceviz
  • 1 çay bardağı Hindistan cevizi
  • Bir diş büyükçe limon tuzu

Üzeri için

  • 1 çay bardağı fındık ya da badem
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi

Lokumun nasıl yapılır?


Şeker, 3 su bardağı su ve limon tuzunu tencereye koyup ocağın en minik gözüne alarak arada bir karıştırarak şekerin erimesini sağlayınız.
Kabarcıklar çıkana denli kaynatın. Diğer tarafta olan su, portakal suyu ve nişastayı farklı bir kapta karıştırın. Kaynayan şerbete hızlı bir şekilde karıştırarak ağır ağır dökün. Yoğunlaşıp göz göz olmaya başladıktan ardından çırpma teli ile birçok kez karıştırarak tahmini 10 - 15 dk denli pişirin. Dibine tutturmayın. Saydam ve akıcı bir imajı olacak.

Ocağı kapatıp fındık ya da ceviz ekleyin. Ortada boy kare şeklindeki bir tepsiye yağlı kâğıdı seriniz. Lokumu dökün ve eşit bir şekilde dağıtınız. Kalınlığı bir cm'denli olmalı. Buzdolabına koyup bir saat bekletin. Dolaptan çıkarıp minik parçalar halinde dilimleyin. Dilimlediğiniz lokumları bolca Hindistan cevizine bulayıp bir zaman bekletin. Enfes portakal aromalı lokumlar hazırlıklı. Lokumun çoğu versiyonu vardır. Güllü, fındıklı, fıstıklı, kakaolu, cevizli, portakallı, limonlu, naneli, kaymaklı, vanilyalı lokumlar gibi. Siz de lokumunuzun çeşitli çeşitte olmasını istiyorsanız bu malzemeyi de lokumunuza ek edebilirsiniz.
23.01.2024 03:51:05
Fındıklı Lokum ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fındıklı Lokum Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fındıklı Lokum"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Lokum Kaç Kalori?

Lokum kaç kalori, kalorisinin hemen hemen tümü şekerden gelmektedir buna bağlı olarak tüketiminden kaçınılmalıdır. Tahmini 10 gram, meydana gelen bir ad...
Devamını Oku

Kuş Lokumu

Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı iç...
Devamını Oku

Lokum Çeşitleri

Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Önce...
Devamını Oku

Muhallebili Lokum Tarifi

Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhall...
Devamını Oku

Lokum Nasıl Yapılır

Lokum nasıl yapılır, lokum üreten işletmelerde lokum yapımında belirli bir yol takip edilir. Şeker öncelikle çözüneceği su miktarıyla kazanda karıştırılarak ...
Devamını Oku

Hindistan Cevizli Lokum

Hindistan Cevizli Lokum; ülkemizde toplum olarak çay ile tüketmek için birçok lezzetli ürünleri çayın yanında aramaktayız. Belirtmek gerekirse günümüzde çalı...
Devamını Oku

Lokum

Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişa...
Devamını Oku

Aşk Lokumu

Aşk Lokumu, Genel olarak kimsenin yapmadığı ve yapmaktan çekindiği bir tatlı türü olmaktadır. Fakat yapıldığı zaman zevkle yapılan ve yenildikçe yenilen ağız...
Devamını Oku

Kaymaklı Lokum

Kaymaklı lokum, su, şeker, nişasta, kuru ya da kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır. L...
Devamını Oku

Evde Lokum Yapımı

Evde lokum yapımı, lokum Anadolu'da 15. Yüzyıldan bu yana bilinen bir besindir. Osmanlıca kelime anlamı boğaz rahatlatan olan lokum her dönem severek tüketil...
Devamını Oku

Haşhaşlı Lokum

Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayr...
Devamını Oku

Paşa Lokumu

Paşa lokumu, ya da yalancı afyon lokumu özellikle sıcak yaz günlerinde serin serin iyi gidecektir. Salıklı ve çok tatlıdır. Çocuklarınızın çok seveceği bir t...
Devamını Oku

Gül Lokumu

Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınl...
Devamını Oku

Lokum Tatlısı

Lokum Tatlısı, Osmanlılar şekerle geç tanıştılar fakat Anadolu topraklarının ve Osmanlı sarayının vazgeçilmezleri arasına kısa zamanda girdi. Şerbetler, helv...
Devamını Oku

Krem Şantili Lokumlu Kurabiye

Krem şantili lokumlu kurabiye, Krem şantili lokumlu kurabiye kurabiye çeşitleri arasında belki de en sıra dışı olanıdır. İçinden sürpriz olarak lokum çıkması...
Devamını Oku

Sadrazam Lokumu

Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız ...
Devamını Oku

Saray Lokumu

Saray Lokumu, Merhaba arkadaşlar! bu yazımda sizlere saray lokumu tarifi vereceğim. Saray lokumunu farklı isimlerle de biliyor olabilirsiniz çünkü saray...
Devamını Oku

Fıstıklı Lokum

Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum ann...
Devamını Oku

Şehzade Lokumu

Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, ...
Devamını Oku

Kakaolu Sarma Lokum

Kakaolu sarma lokum, birçok kişi tarafından bilinen tatlılardan biridir. Ülkemizde bulunan lokum türlerinden biri olan bu lokumun farkı evlerde de yapılabilm...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Lokum Kaç Kalori?
Kuş Lokumu
Lokum Çeşitleri
Muhallebili Lokum Tarifi
Lokum Nasıl Yapılır
Son Forum Konuları
lokum imalatı eğitimi
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024