{ "title": "Sultan Lokumu", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/sultan-lokumu.jpg", "date": "20.01.2024 04:46:07", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Sultan Lokumu, Annelerimizin özenle hazırladığı sultan lokumu, tadıyla herkesi kendine hayran bırakan eşsiz bir lezzettir. Sultan lokumu içerisinde kullanılan malzemelerin oluşturduğu ayrı tat bu lokumu daha faklı kılmaktadır. Sultan lokumu yapılışı kolay olan bir tatlı türüdür. Genel olarak misafirlerinize çayın yanında ya da güzel bir kahve keyfi yaparken servise sunulmaktadır. Bu makalemizde sultan lokumu yapılışında kullanılan malzemeleri, yapılış aşamasını sizler için belirteceğiz. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Sultan Lokumu Malzemeleri
Sultan Lokumu Üzeri için
Sultan Lokumu Nasıl Yapılır?

Sultan lokumu yapılışına ilk olarak hamurun yapılacağı bir kap içerisine vanilya ve margarin hariç bütün malzemeyi koyarak kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeyle başlıyoruz. Malzemeleri eklediğimiz kap içerisinde ocağa alınan kaynamaya başladıktan sonra ocağı kapatalım ve içerisine margarini, vanilyayı ilave ederek karıştırıcı yardımıyla 5 dakika kadar çırpalım. Fırın tepsisine hiç boşluk olmayacak şekilde Hindistan cevizi serpiştirelim. Hazırlanan muhallebiyi tepsiye kaşık yardımıyla yayalım ve 1 gece dolapta bırakalım. Daha sonra muhallebiyi kare şeklinde keselim ve elimizde yuvarlayalım. Eğer muhallebi elimize yapışırsa Hindistan cevizine bulayalım. Bu şekilde yapışması önlenmiş olacaktır. Elinizle yuvarladığınız lokumların üzerine birer adet fındık koyalım. Sultan lokumu hazır durumdadır. Servise sunulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }