Şehzade Lokumu, Eskilerden kalan iyi bir tarifi daha sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kalabalık konuklara verilebilecek bereketli bir yaş pasta tarifidir, hatta yemesi de çok keyifli.
Şehzade Lokumu malzemeleri
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Yarım paket k. Tozu
Pastanın Kreması için
2.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
Yarım çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Ayrıca.
Islatmak amaçlı süt
Bulamak amaçlı bir su bardağı kadar Hindistan cevizi
Sadrazam Lokumu Nasıl Yapılır?
Çikolata sosunu da tavuk göğsü tatlısında olduğu gibi hazırlayabilirsiniz. Pandispanyayı her pandispanya da olduğu gibi hazırlayıp, yağlayıp unlanmış büyük fırın tepsisine dökün. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında yaklaşık olarak 10-15 dakika civarı pişirin. El büyüklüğüne benzer boyutta dikdörtgen parçalara bölün lütfen, her parçayı da ortadan ikiye kesin. Daha sonra da hazırladığınız kremadan her parçanın içine 1 tatlı kaşığı civarı koyup rulo yapın. Düz bir tabağa belli bir süre süt koyup ruloları içerisine hafifçe batırın ve Hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alın.