{ "title": "Sadrazam Lokumu", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/sadrazam-lokumu.jpg", "date": "19.01.2024 03:02:23", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Sadrazam lokumu, adı üzerinde gerçekten sadrazamlara layık bir lezzettir. Bunu evinizde kendiniz de kolayca hazırlayabilirsiniz. Özel günlerde, çocuklarınız için, kendiniz için bile bu lezzetli tatlıyı yapmalısınız. Yapılışı oldukça kolay olduğundan, hiç zorlanmayacaksınız. Bu lezzet olarak oldukça hafif, ancak tadı mükemmel bir tatlıdır. Ancak sizlerde alışkanlık yapacağını söyleyebiliriz. Dilerseniz malzemelerimiz hazırsa, sadrazam lokumunu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Sadrazam lokumu için gerekli malzemeler
Krema malzemeleri
Sadrazam lokumu nasıl yapılır?

İlk olarak krema malzemelerini bir tencerenin içine koyun. Krema iyice koyulaşana kadar orta ateşin üzerinde karıştırarak pişirin. Daha sonra kremayı kenara alarak, soğumasını bekleyin. Arada bir karıştırırsanız, kremanın kaymak tutmaz.

Başka bir kabın içinde yumurta ve toz şekeri mikserle iyice çırpın. Malzeme köpük, köpük olmalı. Ardından içine unu ve kabartma tozunu ilave edin. Bunu da karıştırarak, kek hamuru kıvamını yakalayın.

Fırın tepsisinin içine yağlı kâğıt açarak, hazırladığınız hamuru ince bir şekilde yayın. Bunu önceden 170 derecede ısıttığınız fırında pişirin. Üzerinin pembeleşmesi yeterli gelecektir. Keki fırından alınca hemen uzunlamasına iki parçaya kesin. Tepsiniz yaklaşık 30-40 cm boyunda olsa, tam kıvamı yakalarsınız. Kestiğiniz kek soğumadan bunu rulo gibi sarın. Eğer soğursa, sarmanız çok zor olur.

Bu arada iyice soğumuş olan kremayı, rulo gibi sardığınız keki açarak içine sürün. Daha sonra keki yeniden aynı şekilde rulo gibi sarın. Şimdi içi kremalı olan iki rulo kekiniz oldu. Bunları ortalama 2 cm genişliğinde kesin. Bunları ilk önce sütün içine batırın, sonra her tarafını Hindistan cevizine bulayın. Tek tek kek kâğıtlarının arasında aldığınız sadrazam lokumunu konuklarınıza ikram etmek için servis tepsisine dizin.

Afiyet olsun.
" } ] }