{ "title": "Muhallebili Lokum Tarifi", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/muhallebili-lokum-tarifi.jpg", "date": "23.01.2024 06:28:35", "author": "Harun BIYIKLI", "article": [ { "article": "
Muhallebili Lokum; Sütlü tatlılar genellikle süt, şeker, nişasta veya un karışımı ile yapılır. Ülkemizde sütlü tatlı denilince aklımıza ilk gelen muhallebi ve sütlaç gelir. Son dönemlerde muhallebiye meyve veya çeşitli tatlandırıcılar ilave edilerek birden çok sütlü tatlı yapılmaktadır. Ayrıca diyet listelerinin başında sütlü muhallebi yer almakta. Bunların içinde sadece birinin tarifinden bahsedelim.

Muhallebili Lokum Malzemeleri
Muhallebili Lokum Nasıl Yapılır?

Derin bir tencerenin içine süttü boşaltın daha sonra un, toz şeker ekleyip orta ateşte muhallebi kıvamını alana kadar kaynamaya bırakın. Muhallebi kıvamı aldıktan sonra ateşte indirmeden önce çeyrek margarin ve şekerli vanilyayı ekleyip 1-2 kere karıştırdıktan sonra ateşte indirin ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan da yarım su bardağı süt ile krem şantiyi bir mikser yardımı ile çırpın. Soğuyan muhallebi ve krem şantiyi bir mikser yardımı ile karıştırın. Bir tabağın içine Hindistan cevizi boşaltın. Krem şantili karışımı ceviz büyüklüğünde parçalar halinde alın Hindistan cevizi yardımı ile yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız lokumları servis tabağına diziyoruz. İsteğe bağlı lokum üzerini fındık ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }