{ "title": "Lokumlu Un Kurabiyesi", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/Lokumlu-Un-Kurabiyesi-24.jpg", "date": "19.01.2024 20:46:38", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Lokumlu un kurabiyesi; İkisi de ayrı ayrı şekerli Türk mutfağı ürünlerindendir. Bu iki lezzetin birleştirilmesi çok farklı tatların oluşmasına neden olmuştur. Lokum zaten tek başına Türk lezzetlerinden birisidir. Kurabiyeler ile birleştirilerek iki lezzetin bir arada kullanılması değişik damak lezzetleri arayanlar için ideal bir tatlı çeşidine dönüşmüştür. Çocukların çok sevdiği bu iki ürünün bir araya getirildiği bu kuru pasta çeşidinin malzemeleri normal kurabiyeden farklı değildir. Gelelim lokumlu kurabiyenin malzemelerine ve de yapılışına.

Lokumlu Un Kurabiyenin malzemeleri
İç malzemeleri
Lokumlu un Kurabiyesi nasıl yapılır?

Kurabiyemiz için öncelikle yapılması gereken hamurunun oluşturulmasıdır. Bunun için öncelikle pudra şekeri, yoğurt, sıvı yağ, margarin ve vanilya şekeri hamur kabı içerisine ilave edilerek yoğurulur. Daha sonra içerisine kabartma tozu ve un ilave edilerek tekrar yoğrulduktan sonra kulak memesi kıvamına gelen yani elimize yapışmamış hale gelen hamurumuzdan ceviz tanesi büyüklüğünde parçalar kopartılarak ellerimizin içerisine yayvan şekilde açılır ve içerisine lokumlar eklenerek üzeri açık olmayacak şekilde kapatılır. Bu arada fırın tepsisi içerisine yağlı kâğıt yerleştirilerek üzerine hazırlanan kurabiye parçaları sıralı bir şekilde belirli aralıklarda yerleştirilir. Hamur bitene kadar işlem tekrarlanır. Daha sonra 180 derecede ısıtılmış fırın içerisine konularak ortalama yirmi dakika pişirilir. Pişen lokumlu un kurabiyesi fırından çıkarıldıktan sonra tercihen üzerine pudra şekeri dökülerek servis edilebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }