{ "title": "Lokumlu Kurabiye", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/Lokumlu-Kurabiye-87.jpg", "date": "21.01.2024 16:32:05", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Lokumlu Kurabiye, kurabiyeler içinde çok fark yaratan farklı bir tariftir. İçinde bir lokum gerçekten ilk başta değişik gelebilir. Özel günlerinize ve davetlerinize yapabileceğiniz pratik ve lezzetli bir kurabiye. İçine sadece lokum değil muhallebili ve farklı harçlar koyup kapatabilirsiniz. Az zahmetle büyük lezzetler ve güzel tabaklar çıkarabilirsiniz. Altın günlerinde farklı bir tarifle misafirlerinize çeşitli bir sofra çıkarın. İsterseniz hemen tarife geçelim.

Lokumlu Kurabiye İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Lokumlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Öncelikle kurabiye tarifine başlarken ellerimizi iyice yıkanmalı ve kurulayıp başlayalım inşallah. Öncelikle geniş ve derin bir karıştırma kabı alın ve içine margarin ve pudra şekerini elinizle sürekli olarak yaklaşık 5-6 dakika kadar iyice yoğurun ve krema haline getirin. Margarin ve pudra şekeri krema haline geldikten sonra üzerine sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra geniş bir kaba ince delikli bir süzgeç yardımıyla unu, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karıştırın. Bu işlem lokumlu kurabiye hamurunun daha fazla kabarmasını sağlamak için yapılır. Eleyip bitirdikten sonra hazırladığınız hamur harcına katıp iyice karıştırın ve yoğurun. Lokumlu kurabiye hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun eğer hamur hala elinize yapışıyorsa tekrar un ilave edebilirsiniz. Elinize yapışmayı bırakana kadar un ilavesi yapın.

Kurabiye hamuruna unu yavaş yavaş ilave edelim ki kıvamını rahatça ayarlayabilelim. Hamurumuz gereken kıvama geldikten sonra toparlayın ve içinden ceviz büyüklüğünde küçük küçük parçalar halinde koparın. Sonra hamuru elimizin ortasında yuvarlayın ve isterseniz elinizde istediğiniz de bir düz tabanlı bir tabaktan yardım alarak çok fazla ince olmayacak şekilde açın eğer elinize yapışıyorsa az daha un serperek rahatça açmanız mümkün. Hamuru açtıktan sonra içine hangi lokum çeşidini seçtiyseniz koyun ve uçlarını bir araya getirip güzelce kapatarak yuvarlayın. İsterseniz karışık şekillerde de yapabilirsiniz. Bu işlemi kurabiye hamuru bitene kadar devam edin ve yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine veya yağlanmış fırın tepsisine aralarında boşluklar kalacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirin. Fırın ayarları değişebileceği için siz kurabiyelere göre ayarlayabilirsiniz. Üzeri kızarmadan beyaz kalacak şekilde yani biraz pembeleşinceye kadar pişirin ve fırından çıkarın. Lokumlu kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra tezgâhın üzerine alıp biraz soğumaya bırakın ve sonra servis tabağına alın. Lokumlu kurabiye tarifini hazır. Soğuyan lokumlu kurabiyelerin üzerine pudra şekerini bir süzgeç yardımıyla serperek servis edebilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }