{ "title": "Lokumlu Baklava", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/Lokumlu-Baklava-73.jpg", "date": "21.01.2024 18:41:03", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Lokumlu Baklava, Baklava çok eskiden bu yanan bilinmekte olan Türk hamur tatlılarından birisidir. Baklava Fatih devri mutfak defterlerinde dahi ismi vardır. Çok daha eskilere dayanan bu enfes şerbetli tatlının Türk mutfağında çok özel bir yere sahiptir. Baklava yapımında kullanılan un özlü ve en iyi türden olmalıdır. Un yoğrulmadan önce mutlaka ince elek ile elenmesi gerekir. Dikkat edilmesi gereken ikinci madde ise hamuru çok iyi yoğurup en iyi biçimde yufka açmaktır. Baklava yapımında kullanılacak olan en iyi yağ ise sade yağ çeşididir. Ama günümüzde oldukça pahalı olduğundan dolayı çoğu kişi sade yağ yerine margarin kullanmaktadır. Baklavanın içine konulacak olan diğer malzemelerde çok iyi olmalıdır. Özellikle de Anadolu kadınları çocukluklarında beri yufka açabilme yeteneğine sahiptirler. Bu yüzden evlerde mükemmel ve çeşitli birçok baklavalar yapmaktadırlar. Aslında yufka açmak çok kolaydır. Becerikli bir ev kadını sadece bir kez gördüğünde yufka açmasını öğrenir. Baklavalık açılan yufkalar kesinlikle nişasta kullanılarak açılmalıdır. Alınan bezeler küçük olmalıdır. Aldığınız bezeler ne kadar küçük olur ise hamurda bir o kadar kolay ve ince açılır. Bugün de sizler ile bilinen ve sık yapılan baklava çeşitlerinden daha farklı bir tarif olan lokumlu baklava yapacağız. Hadi bu enfes tarifi yapmaya başlayalım.