{ "title": "Lokum", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/lokum.jpg", "date": "21.01.2024 17:31:29", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Lokum, çok eski zamanlardan beri insanların severek tükettiği şekerlerden biridir. Lokumun tarihi oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İlk olarak bir padişahın sert şekerlerden bıkması nedeni ile farklı etkinlikler düzenlenerek lokumun bulunması sağlanmıştır. Eski zamanlardan günümüze gelene kadar birçok şekilde geliştirilmiş olan lokum, günümüzde de çok yaygın olarak tüketilmektedir. Ülkemizde özellikle Karabük ilinin Safranbolu ilçesinde en çok üretilerek satılan lokumlar birçok insanın lokum yemesine vesile olmaktadır. Safranbolu lokumları hemen hemen ülkede birçok yerde bulunmaktadır. Diğer lokumların yanında Safranbolu lokumu muhteşem bir lezzet barındırmaktadır. Günümüzde birçok lokum çeşidi bulunmaktadır. Farklı çeşitlerdeki bu lokumların tabi ki içeriğinde kullanılan malzeme çeşitleri kişilerde oldukça büyük faydalar içermektedir. Öyle ki tatlı amacı ile tüketilen birçok lokum, aslında kişi farkında olmasa bile insan vücudunda çok büyük faydalara neden olmaktadır. Bu nedenle sizler de kaliteli olan lokumlardan yiyerek birçok faydadan yararlanabilirsiniz. Lokum içerisinde başta Antep fıstığı olmak üzere ceviz, fındık ve daha birçok ek malzeme kullanılmaktadır. Bu malzemelerde lokumun yanı sıra insanlarda farklı faydaları meydana getirmektedir. Lokum, birçok farklı çeşitte bulunduğu için bazı çeşitleri evlerde de oldukça yaygın olarak yapılabilmektedir. Bu nedenle sizlerde bu lokumları evlerinizde kolayca yapabilirsiniz.