{ "title": "Lokum Kek", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/lokum-kek.jpg", "date": "20.01.2024 15:31:41", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "Lokum kek, Beş çaylarının, misafirlerimizin ve bizim haftada en az iki kez yemek istediğimiz dayanılmaz lezzetli keklerden, farklı ve oldukça pratik ve lezzetine dayanılmaz bir kek olan lokum kekin tarifini sizlerle paylaşacağım.

Lokum Kek Malzemeleri
Lokum Kek Sosu için
Lokum kekin nasıl yapılır?

Derin bir kaba yumurta ve şekeri koyup yaklaşık beş dakika çırpılır. Ardından sıvı yağ süt ve diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Bu kek diğer keklere göre daha koyu kıvamlı olmalıdır. Yağlanmış kek kalıbına hazırladığımız karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz. Kek piştikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Diğer taraftan Hindistan cevizini düz bir tabağa dökelim. Ardından süt, kakao ve toz şekeri karıştırıyoruz. Ama kaynamayacak. Kekleri kare şeklinde dilimleyip önce Hindistan cevizine sonra sosa batırılır. Kek hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }