{ "title": "Lokum Çeşitleri", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/lokum-cesitleri.jpg", "date": "21.01.2024 00:10:23", "author": "canan doğan", "article": [ { "article": "Lokum çeşitleri, Lokum, su, nişasta, şeker, sitrik asit ve gıda boyası ya da aromadan yapılır. Genel olarak lokum yapımında şöyle bir yol izlenmektedir. Öncelikle, şeker çözülebileceği kadar su ile kaynatılır. Diğer bir taraftan sitrik asit başka bir kapta çok az bir su ile çözülmeye bırakılır. Nişasta da aynı işlem uygulanır. Çözülen nişasta ve sitrik asit kaynayan şekerli suya eklenir ve karıştırılarak kaynamaya devam eder. Kıvamın olduğunu anlamak için bir kaşık batırdığımızda yapışkan mı şekil mi kalıyor diye kontrol edilmeli. Yapışmadan şekil alan lokumu nişastalı kaplara koyup, on beş ile yirmi saat bekletilmeli sonra da sert bir zeminde şekil verilerek ambalajlanır.

Lokum çeşitleri damak tadına göre değişir. Yapımında içine konulan çeşitli aromalar süslemeler değişik lezzetler sunar.

Lokum çeşitleri
Lokumun sağlık açısından faydaları nelerdir?

Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin olduğu için, böbrek hastaları için bire bir besindir. Lokumu yara veya çıbanın üstüne koyduğumuzda, çabucak iyileştiğini göreceksiniz. Bademcik iltihabına iyi gelir.
" } ] }