{ "title": "Kuş Lokumu", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/kus-lokumu.jpg", "date": "20.01.2024 06:19:57", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "Kuş lokumu, lokumun farklı türlerinden biridir. Burada bu lokum türü hakkında bilgiler verilecektir. Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölümüne sarıldığı taktirde yaraların çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.

Kuş Lokumu Malzemeleri
Unun, kaldırdığı denli, geceden durulmuş küllü su.

Bu malzemenin tamamını karıştırıp, hamur macunu haline gelinceye kadar güzelce dövmelidir. Meydana gelen kıvamını keşfetmiş hamura, tırtıllı vesaire aletler ve kalıplarla çeşitli şekiller ve resimler vererek kesmeli ve birden çok tepsiyi yağlayıp bu lokmaları dizmeli, fırına salmalıdır. Münasip tarzda pişmelerine ilgi edilmelidir.

Faydaları ve Zararları?

Onun dışında fazla miktarda tüketildiğinde hastalıklara davetiye çıkarabilir. Lokum, yaklaşık 15 yüzyıldır bilinmekte ve boğaz rahatlatan anlamına gelir. Doğal ve sağlıklı bir besin ortaya çıktığı bilinmekte olup sağlık açısından oldukça fazla miktarda miktar da faydası vardır. Proteinli besinlerin proteinleri bedende yakıldıktan sonrasında üre, kreatin ve ürik asit meydana çıkar. Bu maddeler idrar yoluyla dışarı atılır. Kişide böbrek sağlık problemi varsa böbrek yoluyla idrardan atılamaz ve kanda yükselerek hastalığa yöntem açar. Lokum ise karbonhidrat kaynaklı ortaya çıktığı için özellikle böbrek hastalarının fazla tüketmeleri öneri edilir. Lokum çok fazla miktarda eskiyen tarihe dayandığı için birçok fazla defa çeşitli tatlarının elde edilmesi için denemeler yapılmış ve çok fazla miktarda çeşitli çeşitleri üretilmiştir. Yüzlerce çeşidi olan lokumun da her çeşidi çeşitli kalori içermektedir. Bu nedenle en fazla miktarda tüketilen lokum çeşitlerini tercih ederek kalori araştırmasını yaptık. Aşağıda en fazla miktarda tüketilen lokum çeşitlerinin kalori ve besin, değerlerini veriyoruz. Belirtildiğinde kişinin suratında tatlı bir tebessüm çıkmasına yol açan, bazen sevdiğimiz/hoşlandığımız birey ve eşyalarla benzeştirdiğimiz, Eurovison'da şarkısıyla temsil edildiğimiz, bir damat adayının gelin evine, elinde bir kutu dolusu gidişinde, bazense bir cerrahımızın hayat tıp literatürüne geçirdiği popüler bir estetik cerrahi taktiği, 2 dudak hareketi arasına saklanmış o sihirli sözcük: Lokum. Hatta rüya yorumlarında dahi geçiyor. Düşünde lokum yediğini gören kısa zamanda mutlu bir bilgi alır, bir paket meydanın aradığı gibi bir yaşamı olabilir, ikram eden kimse başkalarını sevindirir. Neden ona 'boğaz rahatlatan' denildiğine hiç de şaşırmamak sebep. Bir nevi ilaç gibi.

Kuş Lokumu: Su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bi tartarat ile yapılan lokum kitlesine gerek duyulduğunda çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve gibi maddelerin ilavesiyle tekniğine uyumlu model yapılan ananesel bir tatlıdır.

Lokumun faydaları nelerdir?

Proteinli besinler, kullanıldıktan ardından bedende yakılır ve bunun neticesi üre, ürik asit ve kreatinin gibi atık maddeleri ortaya çıkar. Bu maddeler böbrek hastalarında idrarla vücuttan atılamaz ve kanda yükselir. Lokum karbonhidrat kaynağı, böbrek hastalarınca sürekli tüketilmesi önerilmektedir. Bununla birlikte, mahallide lokumun halen yara ve çıbana iyileştirme için sarıldığı biliniyor. Kuş lokumunun 100 gr 386 kalori vardır içinde 85,5 gram karbonhidrat, 2,5 gram protein ve 3,3 gram yağ yer almaktadır.

Lokumun Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

Lokum karbonhidrat ağırlıklı bir besin ortaya çıktığı için böbrek hastaları için özellikle öneri edilen bir besindir. Lokum yara veya çıban üst bölümüne sarıldığı taktirde yaraların çabuk iyileşmesini sağlamaktadır.
" } ] }