{ "title": "Kakaolu Sarma Lokum", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/kakaolu-sarma-lokum.jpg", "date": "21.01.2024 09:32:26", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "Kakaolu sarma lokum, birçok kişi tarafından bilinen tatlılardan biridir. Ülkemizde bulunan lokum türlerinden biri olan bu lokumun farkı evlerde de yapılabilmesidir. Oldukça yaygın bir şekilde tüketilen ve insanlar tarafından sevilen bu lokumu sizlerde evlerinizde yaparak ailenize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Fakat belirtmek isterim ki kakaolu sarma lokumun yapılışı sırasında oldukça çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Bu nedenle eğer kakaolu sarma lokumu yapmaya karar verdiyseniz baya bir malzeme gerekeceğini unutmamalısınız. Bu lokumun yapılışı malzeme çeşitliliğinin yanı sıra uğraştırıcıdır. Bu nedenle planlarınızı ona göre yaparak lokumun yapılışı için daha fazla zaman ayarlamanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Kakaolu sarma lokumun lezzeti diğer hiçbir tatlı ile kıyaslanamayacak derecede güzeldir. İçerisindeki malzeme çeşitliliği ile insan vücudunun ihtiyaç duymuş olduğu birçok enerjiyi barındıran kakaolu sarma lokum aslında herkes tarafından tüketilmelidir. Özellikle kış aylarında bu lokum sayesinde birçok hastalıktan çok rahat bir şekilde korunabilirsiniz. Şimdi gerekli olan malzemelerden bahsederek kakaolu sarma lokum yapılışına geçebiliriz. Yapılış aşamasında geçmeden önce belirtmek isterim ki söyleyeceğimiz malzemeleri tam olarak kullanmanız lezzet açısından çok daha iyi olacaktır.

Kek malzemeleri
Krema malzemeleri
Islatmak için malzemeler
Yapılış Aşamaları Nelerdir?

Öncelikle bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kıralım ve içerisine toz şekeri ekleyelim. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra mikser ile yaklaşık olarak 4-5 dakika kadar bir süre iyice karıştırarak iyice köpürmesini sağlayalım. Şeker tam olarak eridikten sonra işlemin tamamlandığını anlayabiliriz. Biz çırparken köpürdükten sonra içerisine suyu dökerek bu karışımın üzerine de İki çorba kaşığı unu ilave edelim ve çırpmaya devam edelim.

Şimdi sıra vanilya ve tozunda. Bu iki malzemeyi de ekledikten sonra tekrar çırpmaya devam ediyoruz. İşte bu işlemlerle kekin harcını yapmış oluyoruz. Şimdi bir fırın tepsisi elde ederek içerisine yağlı kâğıt kapatalım. Bu tepsinin dibini iyice sıvı yağ ile yağlayalım. Bu yağ margarin ya da tereyağı da olabilir. Şimdi hazırlamış olduğumuz kek harcını tepsisine dökelim ve üzerini iyice düzeltelim. Bu harcı 190 derecelik fırında yaklaşık on dakika kadar pişirerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Kek tamamen piştikten sonra bu keki soğumaya bırakın ve ikinci işleme geçin. İkinci işlemde kremasını hazırlayalım. Bir kap içerisine malzemelerde bahsettiğimiz kadar sütü ekleyin ve içerisine un, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpın. Bu karışımı ocağa koyarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Tam olarak koyulaştıktan sonra içerisine iki çorba kaşığı köpürmüş krem şanti ekleyelim ve mikserle çırpalım.

Bu aşamada ise artık soğumuş olan keki uzunlamasına dört şerit olacak şekilde keselim ve üzerine krem şanti ile yapmış olduğumuz karışımı dökelim. Şimdi yağlı kâğıttan tutarak uzun tarafından ikiye katlayalım ve yağı kâğıt bitmeden katladığımız yerin bitiminden keselim. Kestiğimiz her parçayı tabaklara koyalım. Bir kâseye Hindistan cevizini bir kâseye de sütü koyalım ve kestiğimiz kekleri önce süte sonra Hindistan cevizine batıralım. Böylece kakaolu sarma lokum hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }