{ "title": "Ispanaklı Lokum Kek", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/ispanakli-lokum-kek.jpg", "date": "19.01.2024 13:39:57", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Ispanaklı lokum kek, Ispanakla yapılan her şey çok sağlıklı oluyor. Ispanak salatalara ve çorbalara katılabiliyor ve yemeği de yapılıyor. Keklere, böreklere, pastalarda kullanılıyor ve ıspanaklı lokum kek de yapılır. Vücuda dayanıklığını artırıyor. Zihni kuvvetlendiriyor. Yaşlılığa bağlı görme güçlüklerini gideriyor Ayriyeten cilt bakımı için bile kullanılıyor. Sivilcelere karşıda yararlı oluyor. Ispanaklı lokum kek hem salıklı hem de görsellik yönünden çok güzel bir kektir. Misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir kektir. Misafirlerinde çok beğeneceği bir kek çesididir. Ispanakta A, C ve B vitamini vardır. Çocuklara da çok faydalıdır. Protein bakımından oldukça zengindir.

Ispanaklı lokum kekin malzemeleri
Arası için malzemeler
Ispanaklı lokum kekin nasıl yapılır?

Öncelikle 1 bağ ıspanağı temizleyin ve tencereye koyup üzerini geçecek kadar su koyalım. Hafif haşlayalım. Bu haşlanan ve yumuşayan ıspanakların suyunu sıkalım ve sonra robottan geçirip püre yapalım. Yumurtaları karıştırma kabına alalım ve iyice çırpalım. Sonra şekeri ekleyelim ve çırpmaya devam edelim. Ispanak püresini ve suyu ekleyip karıştıralım. Unu eleyelim. Elenmiş unu, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyip karıştıralım. Sonra dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Sonra üzerine hazırladığımız ıspanaklı kekin hamurunu dökelim. Önceden ısıtılmış fırını 170 derecede pişirelim. Kekin kolay rulo yapılabilmesi için fırında çok kalmadan yani sertleşmeden fırından alalım. Ispanaklı kek pişince hemen fırından çıkartalım ve soğumaya bırakalım. Sonra kerem şantiyi sütle çırpalım, hazırlayalım ve dolapta soğumasını bekleyelim. Krem şanti soğuyup krema kıvamını alınca ıspanaklı kekin üstüne dökelim ve spatula yardımı ile üstünü düzeltelim. Sonra Hindistan cevizini krem şantinin üzerine dökelim. Bunları yaptıktan sonra bıçak yardımıyla keki önce boyuna şeritler keselim. Eğer ince olmasını isterseniz iki parmak kalınlığında boyuna kesip, enine doğru iki parçaya kesebilirsiniz. Daha büyük rulolar hazırlamak isterseniz keki daha kalın keserek porsiyonluk rulolar yapabilirsiniz. Sonra enine doğru kesin. Kestiğiniz şeritleri rulo yapın ve servis tabağına alarak servis yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }