{ "title": "İrmikli Lokum", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/irmikli-lokum.jpg", "date": "20.01.2024 10:23:45", "author": "Guner Gültekin", "article": [ { "article": "İrmikli lokum, İsmi bile iştah kabartmaya yeten bu irmik tatlısı hem tadı hem görüntüsü ile tatlı sevenlerin aklını başından almaya yeter. Bu nefis irmikle yapılan tatlı, esmer şekerle yapılıp kalorisini birazda olsa düşürmektedir. Pratik ve yapımı gayet kolay olan bu irmikli lokumun tarifini sizlerle paylaşacağım.

İrmikli Lokum Malzemeleri
İrmikli Lokum Nasıl Yapılır?

Öncelikle irmik, toz şeker, süt bir tencereye alınarak üzerine küçük küçük parçalanan sakız ilave edilir. Kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırılır. Koyulaşıp kabarcıklar çıkınca birkaç dakika daha kaynatılıp kapatılır. Biraz soğuduğu zaman içine krem şanti koyulup karıştırılır. Tel çırpıcı ya da kaşık kullanılır. Soğumaya bırakılır. Daha sonra elimizi ıslatarak ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Hindistan cevizine bulayıp ortasına ceviz ya da fındık konulabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }