{ "title": "Haşhaşlı Lokum", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/hashasli-lokum,.jpg", "date": "19.01.2024 19:33:34", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "
Haşhaşlı lokum sabah kahvaltılarında sofralara eşlik eden ayrı bir lezzettir. Bu lezzet içerisinde kullanılan haşhaşın da etkisiyle herkesi kendine hayran bırakır. Çayın yanında bir başka olur. Haşhaşlı lokum tarifini evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Fakat bu lokumu hazırlarken kullanılan malzemeleri eksiksiz hazırlamalısınız. Bu makalemizde haşhaşlı lokum yapılışında kullanılan malzemeleri, haşhaşlı lokum yapılışını sizlere belirteceğim hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Haşhaşlı Lokum Tarifi İçin Malzemeleri
Haşhaşlı Lokum İçi için
Haşhaşlı Lokum Nasıl Yapılır?

Bir kabın içerisine mayayı, toz şekeri, ılık suyu ilave edelim ve ılık suyun içerisinde mayayı eriterek 5 dakika dinlenmeye bırakalım. Suyla eritilen mayanın içerisine sütü, sıvı yağı, tuzu da ilave edelim ve iyice karıştıralım. Tuzun ve şekerin iyice erimesi gerekir. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. (Hamurun kulak memesi kıvamında olması gerekir)

İçi nasıl yapılır?

Bir kap içerisine dövülmüş haşhaşı ilave edelim ve içerisine sıvı yağı da ilave ederek, kaşıkla haşhaşı ezip iyice inceltelim. Daha sonra cevizleri de haşhaşın içerisine ilave edelim ve güzelce karıştıralım. Hazırlanan hamuru merdaneyle güzelce açalım ve üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek, rulo şeklinde güzel bir şekilde saralım. Daha sonra hazırlanan ruloları 2-3 parmak kalınlığında keselim ve dik olacak şekilde yağlı kâğıt serilen fırın tepsisine yan yana sıralayalım. Soğuk fırına koyalım ve fırını 60 dereceye ayarlayarak 10 dakika bu şekilde bekletelim. Bu şekilde haşhaşlı lokumlar kabaracaktır. Daha sonra fırını 170 dereceye ayarlayalım vehaşhaşlı lokumlarıüzeri kızarana kadar pişirelim. Bu aşamadan sonra pişen lokumları servise sunabilirsiniz. Lokumlar sıcak olarak ya da soğuk servis edilebilir. Çayın yanında eşsiz bir tat oluşturur. Ayriyeten bayatlamış olsa dahi lezzetinden ödün vermez.

Afiyet olsun.
" } ] }