{ "title": "Gül Lokumu", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/gul-lokumu.jpg", "date": "20.01.2024 12:29:31", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Gül Lokumu, Osmanlıcada ul-hulküm yani boğazı rahatlatan kelimesinden türediği rivayet edilir.17. Yüzyılda Osmanlı imparatorluğu sınırları içerisinde yaygınlaşan gül lokumu bayramlarda ve özel günlerde ikram yapılan mükemmel bir ikram şekeridir. Gül lokumu gül suyunun oluşturduğu enfes kokuyla harika bir tat oluşturur. Bu lokumu evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken oluşturacağımız tarifi aynı şekilde evinizde uygulamak. Bu makalemizde gül lokumu içerisinde kullanılan malzemeleri, gül lokumu yapılışı tarif olarak oluşturacağız. Hadi kolları sıvayarak işe koyulalım. Hepinize kolay gelsin.

Gül Lokumu Malzemeleri
Gül Lokumu Üzeri için
Gül Lokumu Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tencere içerisine su ve nişastayı ilave ederek sürekli karıştırmak şartıyla kaynatın. Kaynama sırasında şekeri ve glikozu da ilave ederek karıştırmaya devam edin. (Sıcaklığı 105 dereceye gelene kadar karıştırma işlemine devam etmek gerekir). Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içerisine gül suyu, limon suyu ve gıda boyasını da ilave ederek iyice karıştırın. Bu aşamadan sonra fıstık ya da fındıkları da ilave edin. Fırın tepsisini biraz ısıtın ve karışımı tepsiye iyice yayın 1 gece serin bir yerde kalsın. Derin bir kabın içerisine pudra şekeri ve nişastayı beraber eleyin. Dinlenmiş olan lokumu bıçak ya da mutfak makasıyla küp şeklinde kesmelisiniz. Kesilen lokumları dilim halinde nişastalı karışıma bulayarak servis tabağına alın ve servise sunun. Sıcaklık lokumun tam kıvamında olması için önemli bir husus mükemmel sonuç alınması için belirtilen miktara ve sıcaklık talimatlarına uyulması gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }