{ "title": "Fıstıklı Lokum", "image": "https://www.lokum.gen.tr/images/fistikli-lokum.jpg", "date": "19.01.2024 23:08:23", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Fıstıklı lokum, herkesin ağız tadına hitap eden ve lokumun adını aldığı fıstığın oluşturduğu ayrı bir lezzeti bizlere sunan eşsiz bir lezzettir. Bu lokum annelerimiz tarafından bizlere yapılan özellikle de çay ya da kahve vaktinde yememiz için servise sunulan bir tatlı türüdür. Bu makalemizde fıstıklı lokum yapılışında kullanılan malzemeleri, fıstıklı lokum yapılışını sizlere sunacağız. Eğer sizde evinizde fıstıklı lokumun eşsiz lezzetini tatmak istiyorsanız bu makalemizdeki tarifi uygulayarak bu tada ulaşın. Hadi işe kolları sıvayarak başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Fıstıklı Lokum Malzemeleri
Fıstıklı Lokum Üzeri için
Fıstıklı Lokum Nasıl Yapılır?

Fıstıklı lokum tarifine başlamak için önceden hazırlamış olduğumuz bir tencere içerisine 3 bardak süt, 6 çorba kaşığı toz şeker, 8 yemek irmik, 1 paket Antep fıstıklı pudingi karıştıralım ve orta ateşe alalım be malzemeleri karıştırarak pişirelim. Karışım kaynamaya başlayınca içerisine tereyağını, vanilyayı ilave ederek, birkaç dakika daha kaynatalım ve daha sonra ocaktan alalım. Ocaktan aldıktan sonra 5 yemek kaşığı toz Antep fıstığını ilave edelim, tekrardan karıştıralım ve soğumaya bırakalım. Ellerimizi ıslatalım ve soğuyan karışımı ceviz büyüklüğünde top şeklinde hazırlayalım. Top şeklinde hazırlanan lokumları daha sonra Hindistan cevizine bulayalım. Bu aşamadan sonra hazırlanan lokumları buzdolabında 2 saat dinlendirip, servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }